1999 yılından beri düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı‘nın 20.cisi Karabük’teydi. Her yıl Anadolu’nun farklı şehirlerinde düzenlenmekte olan Akademik Bilişim Konferansı bu yıl Karabük Üniversitesi’ndeydi. Konferansları İnternet Teknolojileri Derneği ve o yıl ki üniversite düzenliyor.
Konferanslarda bildiri sunumları, sponsor firma/kuruluş sunumları, kısa ve uzun süreli eğitim seminerleri, açık oturumlar ve çalışma grupları gibi etkinlikler yapılıyor. Konferans öncesi özellikle özgür yazılım teknolojileri konularında 4 günlük yoğun kurslar düzenleniyor. Konferanslar kayıt olan herkese tamamen ücretsizdir.
Daha önce Linux Yaz Kampı’na katılmış biri olarak, daha önceki kurslar gibi Akademik Bilişim’in kurs içeriği yine oldukça kaliteliydi. Kurslar ve konferanslar Karabük Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti.
Ben Java web framework’u olan Spring Boot 2 eğitimine katıldım. Spring’in 2.0.0 sürümü henüz tam olarak yayınlanmamış. Eğitmenlerimiz alanlarında oldukça uzmandı. Çok verimli bir eğitimi 4 güne sığdırdık. Java SE’de geliştirme yapıyordum fakat ilk kez Java’nın web framework’u ile tanışma fırsatı buldum ve oldukça da avantajlı buldum Spring’i. Ayrıca Spring Framework ile ilgili öğrendiğim bilgiler ışığında yazılar da paylaşmayı düşünüyorum en yakın zamanda 🙂
4 günlük kursların sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi ve ardından konferanslar başladı.
Konferanslar 3 gün sürüyor. Ben maalesef sadece ilk gününe katılabildim. İnternet Teknolojileri Derneği’nin kurucularından M. Ufuk Çağlayan ve Attila Özgit’in konuşmaları ile konferanslar başladı. Türkiye’de internet teknolojisinin ve bilişimin gelişmesinde çok büyük bir emeği olan Mustafa Akgül anıldı. Ardından seminerler,konuşmalar farklı salonlarda eş zamanlı olarak başladı. Firmaların sunumlarının yanında bağımsız olarak konuşmacılar da vardı. Bunlardan biri Barış Büyükakyol’du. En çok merak ettiğim sunum ilk gün için “Özgür Yazılım Felsefesi ve İş (ücretli iş) Seçimleri” idi. Daha önce de Özgür Yazılım hakkında sunumunu dinlemiştim Linux Yaz Kampı’nda. Bu sefer konu daha farklıydı. Özgür yazılımda iş seçimlerinden bahsetti.
Ayrıca Linux Kullanıcıları Derneği‘nin içinde bulunduğu etkinliklerin, Türkiye’de bilişim alanında yapılmış en iyi organizasyonlar olduğunu düşünüyorum. Bilişim dünyasındaki insanlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Yazılıma bir şekilde gönül vermiş herkesin en az bir kez katılması gereken etkinliklerden biriydi diyebilirim kendi adıma, çok verimli geçti. Tekrar emeği geçen herkese buradan bir kez daha teşekkkür ederim. Linux Kullanıcıları ve İnternet Teknolojileri Derneği’nin başka etkinliklerinde görüşmek üzere 🙂
2 comments
Katılamadığım için üzgündüm. Sayende gitmiş gibi oldum. Teşekkürler 🙂
Karabüklü ve Karabük Üniversiteli biri olarak değerli misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyduk ?